Airfryer'ınızı kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak sekiz tarif

Son güncelleme zamanı 4.09.2020 14:20

Çok az yağla veya hiç yağsız gevrek, lezzetli sonuçlar.


Biber ağacı baharatlı ve portakallı somon

Malzemeler:

  • 600 gr somon fileto, tercihen deri üzerine
  • 1 yemek kaşığı biber
  • 1 adet portakal
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

  1. Somonu dört eşit parçaya kesin.
  2. Biberleri ezin.
  3. Portakalın dış katmanını bir zester veya rende ile soyun.
  4. Biber, tuz ve portakal kabuğu rendesini karıştırın.
  5. Somonu ovalayın ve 15 dakika bekletin.
  6. Somonu balık programını kullanarak fritözde kızartın.
  7. Portakalı kesin ve pişmiş somonun üzerine biraz portakal suyu sıkın.


Aioli ile tatlı patates kızartması

Malzemeler:

  • 2 adet büyük tatlı patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 200 ml yemeklik yağ
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz


Yapılışı:

  1. Tatlı patatesi soyun ve 0,5 cm'lik şeritler halinde dilimleyin.
  2. Patates Kızartması programını kullanarak şeritleri kızartın.
  3. Aioli için: sarımsak, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini bir el blenderi ile eşit bir karışım haline getirin.
  4. Yağı azar azar sürekli karıştırarak dökün. Kalınlaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Tuz ve kırmızı biber ekleyin.



Fırınlanmış Sebzeler

Malzemeler:

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1  adet kırmızı biber
  • 10adet  yeşil kuşkonmaz mızrak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı taze doğranmış kekik
  • 1 tutam karabiber


Yapılışı:

  1. Patlıcan ve kabağı 1,5 cm'lik dilimler halinde kesin ve biberi 2x2 cm'lik parçalar halinde kesin.
  2. Kuşkonmazın alt kısmını çıkarın.
  3. Kuşkonmaz hariç tüm sebzeleri zeytinyağı, tuz, karabiber ve doğranmış kekik ile baharatlayın.
  4. Sebzeleri sebze programıyla fritözde kızartın.
  5. Pişirmenin ortasında kalan sebzelere kuşkonmaz ekleyin.



Çıtır tavuk butları

Malzemeler:

  • 6 adet tavuk budu
  • 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış 3 yumurta
  • 100 gr un
  • 200 gr panko veya normal ekmek kırıntıları
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu.


Chili aioli için malzemeler:

  • 200 gr aioli
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış taze biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon


Yapılışı:

  1. Un, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın.
  2. Tavuk butlarını önce çiçek karışımına, sonra yumurta karışımına ve sonra galeta ununa batırarak ekmek.
  3. Bagetleri hava fritöz sepetine eşit şekilde yayın ve Baget programında kızartın.
  4. Acılı aioli ile servis yapın.



Limon ve sarımsakla doldurulmuş bütün tavuk

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk, 1,2 kg
  • 1 adet limon
  • 1 kelle sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber


Yapılışı:

  1. Limonu ikiye bölün.
  2. Tavuğu limon ve sarımsakla doldurun ve tavuğu tuz ve karabiberle ovalayın.
  3. Tavuğu sepete koyun ve Bütün Tavuk programında kızartın.
  4. Tavuğu pişirdikten sonra 10 dakika dinlendirin.



Biftek

Malzemeler:

  • 225 gr antrikot / sığır filetosu biftek
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı taze doğranmış biberiye


Yapılışı:

  1. Sığır etini iki taraftan tuz, karabiber ve biberiye ile baharatlayın.
  2. Sığır etini fritöze koyun ve Et programında kızartın.
  3. Program bittikten sonra eti 5 dakika dinlendirin.
  4. Kuşkonmaz mızrakları ile servis yapın.



Pizza Margarita

Hamur:

  • 15 gr taze maya
  • 125 ml ılık su
  • 1 tutam tuz
  • 300 gr buğday unu


Hamurun tüm malzemelerini 10 dakika yoğurun. Kaseyi kapatın ve mayalanması için 30 dakika bekletin, iki katına kabarması gerekir.


Domates sosu (soğuk karıştırılmış):

  • 200 gr konserve domates
  • 1 adet diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz


Tüm malzemeleri bir el blenderi ile karıştırın.


Süsleme:

  • mozzarella
  • Fesleğen yaprakları
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Hamuru sepete uygun büyüklükte açın. Domates sosunu hamurun üzerine eşit olarak yayın, üstüne mozzarella peyniri ve fesleğen ekleyin. Pizza programında pişirin. Taze pişmiş pizzanın üzerine zeytinyağı gezdirin.



Kırıntılı yabanmersinli muffin (6 adet)

Kek:

  • 200 gr buğday unu
  • 100 gr şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 15 gr tereyağı
  • 75 ml süt
  • 1 yumurta
  • 100 gr dondurulmuş yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri


Kırıntı tepesi:

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı buğday unu


Yapılışı:

  1. Yağı eritin ve süt ve yumurta ile karıştırın.
  2. Tüm kuru malzemeleri karıştırın ve ardından süt karışımını ekleyin.
  3. Yaban mersini ve pudra şekerini karıştırın ve diğer malzemelere ekleyin.
  4. Tepesi için malzemeleri karıştırın.
  5. Muffin karışımını büyük çörek kaplarına, tercihen silikon kaplara dökün.
  6. Muffinlerin üzerine tepesini ekleyin.
  7. Muffin programındaki hava fritözünde kekleri pişirin.